Toamna

Toamna

Ofera mai
Ofera mai multa caldura pe masura ce vremea sa raceste! Deschide-te catre cei dragi pe masura ca natura se retrage din calea frigului! Fii mai darnic pe masura ce ziua se zgarceste cu orele in care ne sta alaturi! Fii mai iubitor pe masura ce soarele nu ne mai mangaie cu razele sale!

Pentru om
Pentru om, toamna este anotimpul recoltei, al timpului petrecut impreuna. Pentru natura, toamna este anotimpul pentru semanat si raspandirea seminetelor. (Edwin Way Teale)

A inceput
A inceput cu dimineti racoroase. Continua cu frunze palide ce se desprind resemnate de bratele copacilor. Urmeaza iuteala vantului aducand soapte de iarna. Pana atunci sa ne bucuram de frumusetea melancolica a toamnei!

Imi simt
Imi simt inima precum frunzele toamnei: lipsita de vointa in lupta cu pieirea. Dar va veni si primavara!

Toamna a fost…
Toamna a fost intotdeauna anotimpul meu preferat. Momentul in care totul se umple de ultima picatura de frumusete, ca si cum natura ar fi economist din frumusetile ei pentru momentul final. (Lauren DeStefano)

Ma rusinez
Ma rusinez de timiditatea galbenului palid cu care debuteaza toamna si ma infior vazand intensitatea caramiziului in care acesta se transforma.

Dupa caldura
Dupa caldura insuportabila a verii a venit in sfarsit si toamna. Racoarea ei tot mai iute imi da curaj! Ploile ei dusmanoase ma ambitioneaza! Culorile ei atat de intense si dominatoare imi dau incredere!

Toamna este
Toamna este un andante melancolic si gratios care pregateste admirabilul adagio al iernii. (George Sand)

E vremea
E vremea proviziilor! Aduna-ti cu grija amintirile din vara si pitestele bine de frigul ce va sa vina. Iti vei gasi alinarea in ele cand noptile de ploaie rece pe care toamna ni le aduce!

A venit toamna
A venit toamna bogata
Si de roade incarcata.
Azi am adunat legume,
Ti le spun acum pe nume:
Rosii, varza si ardei,
Castraveti si morcovei.
S-a umplut deja galeata.
Unde sa mai pun si ceapa?
(Niculina Muresan)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *